9 Temmuz 2013 Salı

Niye Editörden?

Dergilerin ‘Editörden’ sayfalarının oluşturulması en sona bırakılır genellikle. Bu köşeler dergilerin son sözüdür, bir anlamda noktadır. Gerçi yayıncılık yapanlar çok iyi bilirler ki mesleğimizde o son nokta hiç yoktur. Matbaadan ozalit geldiğinde dahi hâlâ düzeltecek bir şeyler bulunur üzerinde.

  • Her derginin her zaman ve her koşulda acelesi vardır. Mutlaka aşırı geç kalınmıştır.
  • Çalışma saatleri 7/24 zaman dilimine dağıldığından, yazı işleri ve grafik kadrosu yorgundur.
  • Baskı öncesinde mutlaka sinirler gerilir, büyük aksilikler çıkar, yorgunluğun da etkisiyle yüksek hataların eşiğinden dönülür.
  • Derginin matbaaya gittiği an çocukken yaşanan karne günü sevincine eş değer sevinçler yaşanır, kısa süreliğine rehavet çöker. Öte yandan karnede kırık beklemeye benzer bir yürek çarpıntısı da bu duyguya eşlik eder. Zira yayıncılık risklerle dolu bir meslektir ve ancak baskı sonrası derin bir nefes almak mümkündür.

İşbu halde Editörden sayfaları, uzun emekler, hatta haftalar ve aylar içinde gündüzler ve geceler katılarak ortaya çıkan dergilerin en özel köşeleridir. Bir sayının daha sonuna gelmenin mutluluğudur. Zor koşullarda, ortak mücadeleyle yazılmış satırlardır. Bu ve benzeri nedenlerle bu bloga “Editörden” adı verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder