12 Temmuz 2013 Cuma

Klasik bir durak: Klasik Otomobil Müzesi

İstanbul, Tarabya’da bulunan Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi, Türkiye’nin sayılı otomobil müzelerinden biri. 1920 ila 1970 yıllarına ait klasik modellerin sergilendiği müzede, otomobillerden başka birbirinden ilginç aksesuarlar da ziyaretçilerle buluşuyor. Sergi alanına ustaca yerleştirilen otomobiller, benzin pompaları, reklam panoları, ışıklı neon aydınlatmalar, jant kapağı koleksiyonu, kola ve çikolata makineleri, otomatik pikap, tilt ve kollu oyun makineleri, görenleri bir dönem yolculuğuna çıkarıyor.


Klasik otomobillerle geçmişe yolculuk
Müze tasarlanırken 1950’li ve 60’lı yılların klasik otomobilleriyle birlikte o yılların yaşam tarzlarından da esinlenilmiş. Yaklaşık 2000 metrekare alana inşa edilen müzeye dışarıdan baktığınızda içeride sizi bekleyen sergi alanını tahmin etmeniz hayli güç. 60’ın üstünde aracın sergilendiği müzenin aydınlatması neon reklam panoları ve bunları destekleyen çağdaş aydınlatma sistemiyle yapılmış. Hem Amerikan hem de Avrupa klasik otomobillerinin sergilendiği alanlarda, otomobiller ayrı salonlarda konumlandırılmış.

Ford, Mercedes, Oldsmobile, Buick, Cadillac, Rolls Royce ve Chevrolet… Bugün filmlerde ve eskimiş fotoğraflarda karşımıza çıkan birbirinden muhteşem otomobiller tam karşınızda! Onları görmek için bir otomobil tutkunu olmanıza da gerek yok. Hepsi klasik güzellikleri, ışıldayan renkleri ve üzerlerine sinmiş anılarıyla öyle çekiciler ki… 1926 Ford Model T, 1953 VW Beetle, 1954 Chevrolet Corvette Blue Flame, 1955 Buick Roadmaster, 1964 Ford Mustang… Bu otomobillerin hepsi görenlerde aynı duyguları uyandırıyor: Geçmişe dönebilme ve bu muhteşem otomobillerin direksiyonuna geçebilme arzusu.

Yalnızca cumartesi günleri ziyarete açık olan müze, klasik otomobillerle dönem yolculuğuna çıkmak isteyenlere özel bir adres.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder