20 Ocak 2014 Pazartesi

Rasdelka, minimalist ve güçlü algılar

Serkan Bayer’in  ‘Rasdelka’ başlıklı sergisinin açılış kokteyli 22 Ocak’ta, Mine Sanat Galerisi’nde yapılacak. Sergi 22 Şubat’a kadar görülebilecek.

Serkan Bayer, Cosmik 2
Benim eserlerim madde odaklı düşünceden ayrışmış ve ruhani tarafı daha güçlü bir algıyı gerektirir diyen Serkan Bayer, çoğunlukla minimalist bir yaklaşımla eser üretiyor. Bayer, eserlerinde Rasdelka olarak adlandırılan elektriksel ya da manyetik alandaki çekim kuvvetlerini göstermekte kullanılan icona çizgilerine işaret ediyor. İki bölümden oluşacak olan bu sergide sanatçının yaratıcıya saygı adıyla sembolikleştirdiği ve evrenin ‘server’ merkezi olarak sembolize ettiği Cosmik oda ve odadaki metalik eserlerle dikkatleri üzerine çekiyor.

Yanılsamalar dünyasında Duchamp’ın yaptığı bir konuşmayla sergi konusunu en iyi şekilde özetlediğini vurguluyor: “Göze görünmeyen, dördüncü bir boyutun yanılsama olasılığı hakkında düşündüm.’’ Nasıl güneş dünyada iki boyutlu yanılsamalara yol açıyorsa üç boyutlu bir nesnenin gölgesinin de iki boyutlu biçimler oluşturduğunu gördüm. Benzeşim ilkesine dayanarak buradan çıkardığım sonuç, bizim böyle kendiliğindenmişçesine baktığımız üç boyutlu nesnelerin bizim bilmediğimiz dört boyutlu biçimlerin yansımaları olabileceğidir. 

İletişim: Teşvikiye Mah. Prof. Dr. Müfide Küley Sok. No:1/1 Yasemin Apt. D:5 Nişantaşı, Şişli/İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder